Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Η παραβολή του Εστιάτορα   Φαντάσου ένα ιδιοκτήτη εστιατορίου του οποίου το μαγαζί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην πόλη.
Μια μέρα ένας από τους φίλους του γίνεται πολύ γνωστός και τον καλεί στο εστιατόριό του και κάθονται μαζί σε ένα τραπέζι.
Διατάζει τους σερβιτόρους του να παρατήσουν αμέσως όλους τους υπόλοιπους πελάτες και να εξυπηρετήσουν πρώτα το δικό τους τραπέζι.

   Οι σερβιτόροι σκίζονται αμέσως, γνωρίζοντας ότι κάθε φορά που έρχεται ένας φίλος του Εστιάτορα πρέπει να κάνουν πάντα το ίδιο και το κάνουν με περισσή χαρά, φοβούμενοι την απόλυση.

   Το τραπέζι τους στολίζεται και σερβίρεται με όλα τα καλά.
Ο ίδιος ο σεφ επιμελείται ώστε το φαγητό να βγει τέλειο.
Οι σερβιτόροι σερβίρουν τόση ώρα που ενώ οι υπόλοιποι πελάτες ενοχλούνται, εν τούτις ξέρουν ότι έτσι πρέπει να γίνει και όταν τελειώνουν, αρχίζουν να ασχολούνται και με τους υπόλοιπους λες και δεν υπάρχει πρόβλημα.

   Βάλε τώρα στη θέσή του Εστιάτορα τον ιδιοκτήτη του Mega, στη θέση του φίλου του τον Καραμολέγκο (ο επιχειρηματίας που απήχθει) και στη θέση των σερβιτόρων τους δημοσιογράφους του Mega.


Αυτό κατάλαβα εγώ, αν και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά (ξανά) από την Ελλάδα.
Δεν χρειάζεται να πω ότι όλοι οι "ήρωες" της ιστορίας θα βρεθούν να κάνουν μακροβούτια στις λίμνες φωτιάς της Κόλασης όταν ο Μέγας Θεριστής θα τους αρπάξει από τα θνητά γυρίσματα της ζωής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου